info@vrolijkspel.nl


Kinderen leren door te spelen. Spel stimuleert de verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind. Spel en emoties zijn nauw verbonden.  Merk jij dat je kind vastloopt in zijn emoties? Of valt het jou op dat je kind anders reageert dan voorheen? Merk je dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit en al pratend kom je niet verder? Vaak kunnen kinderen nog niet zo goed aangeven wat hen bezig houdt, wat hen dwars zit. Spel is de taal van het kind. 

 Spelbegeleiding is dan een goed middel om hiermee aan de slag te gaan. Spelbegeleiding/coaching is individueel met het kind. 

Indien nodig is er ook een sessie met ouder en kind samen mogelijk.

Veel gestelde problemen die ik tegenkom zijn:

  • Mijn kind is zo snel boos en verliest zichzelf dan in zijn boosheid.
  • Mijn kind is (faal)angstig.
  • Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen.
  • Mijn kind vraag steeds aandacht van mij tijdens het spelen.
  • Mijn kind gooit alleen maar met speelgoed.
  • Mijn kind krijgt vaak ruzie als het samenspeelt met vriendjes.
  • Mijn kind reageert sterk op prikkels en komt vaak overprikkeld thuis.


Spelbegeleiding is een methodische vorm van hulp. Door te spelen met het kind of op een speelse manier te coachen kom ik tot de kern van het probleem. Er zal altijd eerst een gratis intake gesprek plaatsvinden. Samen bekijken we of deze begeleiding een goede optie zou zijn voor jouw kind. Als we samen besloten hebben onze schouders hier onder te zetten worden de (spel)sessies ingepland. Ouderbetrokkenheid is van groot belang; we bespreken  de ontwikkeling en bekijken steeds van daaruit weer hoe we verder gaan.

Ik heb een mooie ingerichte spelkamer aan huis maar ik kan ook bij u thuis komen voor de sessies.

Speciaal voor hooggevoelige kinderen is er Otto de octopus (foto) met zijn vele gevoelige tentakels die kinderen kan helpen in hun emotieregulatie.

Loopt u kind vast en/of wilt u meer informatie over hoe spel wellicht uw kind verder kan helpen? Mail dan voor een gratis intake.


algemene voorwaarden spelbegeleiding
ouders/verzorgers dienen deze voorwaarden te kennen voordat de spelbegeleiding start
Algemene voorwaarden.pdf (110.24KB)
algemene voorwaarden spelbegeleiding
ouders/verzorgers dienen deze voorwaarden te kennen voordat de spelbegeleiding start
Algemene voorwaarden.pdf (110.24KB)