info@vrolijkspel.nl

Workshops.

Spel workshops:

 • De kracht van spel. Spel, spelen en spelbegeleiding/samen spelen staan centraal.  De inhoud is gericht op de kracht die spel heeft op de ontwikkeling van een kind. Je leert in deze workshop kijken naar wat een kind speelt. Er wordt ingezoomd op het effect van spel op de ontwikkeling van het jonge kind en je krijgt inzichten in de spelontwikkeling. Tenslotte krijg je handvaten aangeboden hoe jij een kind in zijn/haar ontwikkeling middels spel kan stimuleren en verrijken. Bewustwording en inzichten staan centraal. Een workshop die 2 uur duurt en een speelse houding van de deelnemer vraagt.  
 • Kosten 45 euro p.p.* of incompany te boeken (prijs op aanvraag)* doorgang bij minimaal 6 personen
               
 • Risicovol spel. Risicovol spel is een uitdaging. We laten steeds minder aan het toeval over. Speelruimtes zijn veelal overzichtelijk en op alle risico's bekeken. Maar waar zit de uitdaging dan voor een kind? Die uitdagingen die zo nodig zijn in de ontwikkeling om het zelfvertrouwen te krijgen, grenzen te verleggen. Risicovol spel is samen grenzen verleggen en 'loslaten'. In deze twee uur durende workshop krijg je kennis over het belang van risicovolspel en leuke spelsuggesties aangereikt. De workshop duurt 2 uur. 
 • Kosten 45 euro p.p.* of incompany te boeken (prijs op aanvraag) * doorgang bij minimaal 6 personen


 

Workshops kinderen en emoties:

 • Introductie workshop SOS kinderen en emoties.  Het motto van deze workshop is: kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig. Deelnemers gaan naar huis met eye-openers en diverse concrete handvaten. Deze workshop duurt 1,5 tot max 2 uur. 
 •  Kosten 25 euro p.p.* of incompany te boeken (prijs op aanvraag) * doorgang bij minimaal 10 personen
 • 3-delige workshop SOS kinderen en emoties.  Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur en hier wordt nader ingegaan op de lastige basisemoties boos, angst en verdriet; Alledaagse emoties die regelmatig zorgen voor vervelend of ongewenst gedrag en machteloosheid in het opvoeden.  
 • Kosten 105 euro p.p. inclusief de gids  '80 praktische tips' (a 12,50 euro)
 • Eerst volgende data zijn: 10, 17 en 31 januari van 19-21 uur.
 • 4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties. In deze workshop wordt er in 4 avonden van 2,5 uur informatie gegeven over hooggevoeligheid; wat is dat en hoe kan dit tot uiting komen bij jouw kind? Er wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag bij hooggevoelige kinderen, omdat het bij hen soms net even anders werkt. Wat kun jij doen als jouw hooggegevoelige kind boos, bang of verdrietig is? Hoe leer je je kind spannende situaties aangaan? Je krijgt in deze workshop praktische handvatten die je direct kunt inzetten.

 • Kosten 125 euro p.p. (neem je je partner mee dan krijg je 20 euro p.p. korting) incl. praktische gids (twv 12,50 euro) en een spelkado

 

AANMELDEN VOOR WORKSHOPS VIA HET CONTACTFORMULIER (zie button Contact) 

NB. Deze workshops zijn allemaal tevens interessant voor een Gastles voor studenten Pedagogiek, Zorg & Welzijn etc. Om kennis over spel in het beroepsveld te verbreden is het ook mogelijk om mij als gastdocent te boeken. Afhankelijk van het leerjaar en niveau onderwijs wordt deze les afgestemd met betreffende docent.