info@vrolijkspel.nl

Workshops.

Momenteel zijn er twee workshops te volgen rondom spel en twee rondom kinderen en emoties.

De workshops zijn vooral praktisch van aard en ontwikkeld voor ouders, opvoeders of mensen werkzaam met (jonge) kinderen. Een workshop kan in overleg op een ochtend, middag of avond worden gegeven, op locatie. Workshops kunnen live en online (live) worden verzorgd.

Vereiste doorgang voor workshops zijn minimaal 6, maximaal 20 deelnemers. Er zijn een aantal workshops gepland; dan staat de datum er onder vermeld. Workshops worden ook incompany  gegeven, dan is er een vaste prijs. Informeer naar de mogelijkheden.

  • De kracht van spel. Spel, spelen en spelbegeleiding staan centraal.  De inhoud is gericht op de kracht die spel heeft op de ontwikkeling van een kind. Je leert in deze workshop kijken naar wat een kind speelt. Er wordt ingezoomd op het effect van spel op de ontwikkeling van het jonge kind en je krijgt inzichten in de spelontwikkeling. Tenslotte krijg je handvaten aangeboden hoe jij een kind in zijn/haar ontwikkeling middels spel kan stimuleren en verrijken. Bewustwording en inzichten staan centraal. Een workshop die 2 uur duurt, met diverse werkvormen.                                                                    * 
  • Risicovol spel. Risicovol spel is een uitdaging. Het vraagt van professionals anders denken en handelen. Risicovol spel is samen grenzen verleggen. In deze twee uur durende workshop krijg je kennis over het belang van risicovolspel, inzicht in aanvaardbare risico's en ga je met collega's op zoek naar jullie visie en uitvoering hierin. Tevens krijg je concrete spelsuggesties aangereikt om de speelomgeving te verrijken. De workshop duurt 2 uur. 
  • Introductie workshop SOS kinderen en emoties.  Het motto van deze workshop is: kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig. Deelnemers gaan naar huis met eye-openers en diverse concrete handvaten. Deze workshop duurt 1,5 uur. 
  • 3-delige workshop SOS kinderen en emoties.  Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur en hier wordt nader ingegaan op de lastige basisemoties boos, angst en verdriet; Alledaagse emoties die regelmatig zorgen voor vervelend of ongewenst gedrag en machteloosheid in het opvoeden.  


Wil je meer informatie over de inhoud en/of prijzen? Neem dan contact met mij op! 

Lizette Aarts

info@vrolijkspel.nl of vul het Contactformulier in onder tabblad Contact

06-43099837 (ma t/m vrijdag)


Deze workshops zijn allemaal tevens interessant voor een Gastles voor studenten Pedagogiek, Zorg & Welzijn etc.

Om kennis over spel in het beroepsveld te verbreden is het ook mogelijk om mij als gastdocent te boeken. Afhankelijk van het leerjaar en niveau onderwijs wordt deze les afgestemd met betreffende docent.