info@vrolijkspel.nl


Ik ben Lizette Aarts, oprichter van Vrolijkspel. Ik ben gediplomeerd Spelagoog en moeder van twee prachtige kinderen.

Vrolijkspel.nl is ontstaan vanuit mijn betrokkenheid als welzijnswerker (kinderwerk-tienerwerk-jongerenwerk en opbouwwerk) in wijken, scholen en (buurt)verenigingen. Hierbij zag ik dat spel meer met kinderen doet dan enkel een leuke vrijetijdsbesteding. En dus trok ik mijn ondernemersschoenen aan. Weken van schuren, schilderen, ontwerpen, ontdekken, ideeën uitwerken gingen vooraf. Ik kon hierin mijn creatieve kant goed kwijt. Vanuit Vrolijkspel.nl verhuur ik nu prachtige  spellen! Kijk voor meer onder het kopje 'spelverhuur.


Ik kwam er al snel achter dat spel en spelen niet alleen leuk is maar ook van wezenlijk belang voor de sociale, motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Daarom ben ik de opleiding tot Spelagoog gaan volgen aan de Hogeschool te Utrecht. In  juni 2018 heb ik hierin mijn diploma behaald. Hiermee kwam er een diepere dimensie in Vrolijkspel: het belang van spel op de kaart zetten is mijn missie geworden! Vanuit deze missie en passie voor spel zijn workshops ontstaan. Vanuit mijn betrokkenheid bij VVE projecten heb ik op vraag van peuterspeelzalen, een training spelbetrokkenheid ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Deze training wordt inmiddels al door diverse organisaties omarmd en beoordeeld met een 8,3!

 Maar spelen gaat niet bij iedereen vanzelf. In mijn huidige baan werk ik vooral met jonge kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in ontwikkelingsgroepen. Hierbij behandel en begeleid ik jonge kinderen d.m.v. spelbegeleiding gericht op ontwikkelen en bevorderen van vaardigheden, zowel individueel als in groepsverband.